Δελτίο Τύπου

                  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης, με συνέπεια και συνέχεια στο έργο της, η ΟΔΚΕ τοποθετείται απέναντι σε εμφανείς και υποκρυπτόμενους, γνώστες, ημιμαθείς και αμαθείς, αναφορικά με κιτρινισμούς της διαδικτυακής επικαιρότητας, αποκλειστικά στο μέτρο που επιχειρούν (αλίμονο, απέχουν πολύ από το να το κατορθώσουν) να σπιλώσουν την οντότητά της αλλά και την προσωπικότητα και υπόληψη των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου.

                 Προς κοντόφθαλμους λοιπόν που αναζητούν τον Πρόεδρο του ΔΣ Κωνσταντίνο Μπούσια, απάντηση έχει δοθεί εδώ και καιρό μέσα από την άρτια συνεργασία με το σύνολο των μελών του ΔΣ, που με σεβασμό στις επιλογές των διαιτητών, παρέχει σε πρώτο χρόνο την υποστήριξη και συνδρομή (μέσω και του νομικού συμβούλου της ΟΔΚΕ) του. Πρέπει να έχει τεράστιο πρόβλημα όρασης (και γενικά αισθήσεων) όποιος δήθεν δεν έχει εντοπίσει και αξιολογήσει την δράση του Προέδρου μας.

                 Αλλά η «κοντόφθαλμη» αυτή προσέγγιση, έρχεται να συναντήσει συρφετό ανακριβειών που υπό τον μανδύα της ελευθεροτυπίας (ο ηλεκτρονικός κιτρινισμός δεν είναι τύπος) επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στον χώρο εξυπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς.

Είδε λοιπόν το «σκοτάδι» της δημοσιότητας άλλη σχετική καταγραφή μομφής σε βάρος της ΟΔΚΕ (αυτήν την φορά στοχοποιείται έτερο μέλος του ΔΣ). Φυσικά, επειδή δεν απευθύνεται η γραφή σε ανόητους ή άσχετους, είναι ξεκάθαρος ο υποκρυπτόμενος συντάκτης, μορφή που δεν την συναντούμε για πρώτη φορά στην πολυετή πορεία της ΟΔΚΕ. Ας είχε το θάρρος της προσωπικής υπογραφής και ταυτοποίησης εκείνος που φέρεται ως συντάκτης και πριν κάνει λόγο για «σιωπή» της ΟΔΚΕ, να κάνει ανάλογη ερώτηση στα πρόσωπα που κατονομάστηκαν στις όποιες «καταγγελίες» και στις δικές τους ενέργειες.

                 Στην αρχή της αθλητικής περιόδου η ΟΔΚΕ έλαβε ξεκάθαρη θέση ότι δεν «συμμετέχει» σε αοριστόλογες και πομπώδεις διαδικασίες, που ενώπιον αρμοδίων Αρχών «ξεφουσκώνουν». Ήταν επίσης ξεκάθαρη όταν προκαλούσε όποιον έχει στοιχεία να τα υποβάλλει στην αρμόδια Αρχή.

                 Δεν υπήρξε όμως τέτοια αντίδραση και ομοβροντία δημοσιεύσεων όταν είχαμε τις καταγγελίες αποκλειστικά κατά ενεργών διαιτητών στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά υπάρχει η σχετική «αναστάτωση» τώρα που αναφέρθηκαν σε καταγγελία μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ;

               Η ΟΔΚΕ λοιπόν δεν «παίζει» το παιγνίδι κανενός. Ομολογουμένως η ΟΔΚΕ έχει στην σύνθεση του ΔΣ της δικηγόρο τον κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο, αλλά και σειρά εξαιρετικών μελών όπως οι κκ Κωνσταντίνος Μπούσιας, Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, Παντελής Ελευθεριάδης, Παναγιώτης Ντάβαρης, Σπύρος Σαλαβός και Αδριανός Παυλόπουλος. Δεν είχε ανάγκη το ΔΣ από δικηγόρο για να γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν οι πάντες, ήτοι ότι

                    α) η δυσφήμηση είναι κατ’ έγκληση διωκόμενη πράξη και συνακόλουθα μια αναφορά στον αθλητικό Εισαγγελέα χωρίς την προηγούμενη υποβολή εγκλήσεων από τα πρόσωπα που αναφέρονται στις καταγγελίες, θα ήταν θνησιγενής.

                    β) η σοβαρότητα της «καταγγελίας» αποτυπώνεται στις αντιδράσεις των αναφερομένων σε αυτήν προσώπων. Κατ’ εκτίμησή τους, τυγχάνει ανάξια περαιτέρω διαχείρισης και ως τέτοια δεν δίνει καμιά συνέχεια. Οφείλει λοιπόν η ΟΔΚΕ να σεβαστεί την επιλογή των αναφερομένων εκεί φυσικών προσώπων, που όλοι τους είναι εμπειρότατοι επαγγελματίες και πολύπειροι διαιτητές, οι περισσότεροι με διεθνή διαδρομή.

                   γ) η διαδρομή της ΟΔΚΕ μόνο εύσημα μπορεί να αποδώσει σε όλα τα προηγούμενα διοικητικά της συμβούλια.

            Και κάποια σημαντική αναφορά γι αυτό το τελευταίο. Όταν λοιπόν ακούγονται (δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινά βέβαια αλλά ακολουθούμε την επικαιρότητα, όπως αυτή διατυπώνεται χωρίς αντιρρήσεις στην ειδησιογραφία) «καταγγελίες» για «ενοχλήσεις», για «ενέργειες κατ’ εντολή», για καταλήψεις Ομοσπονδιών με «δυναμικές» (άθλιες θα πούμε εμείς) επεμβάσεις, είναι πέρα από βέβαιο ότι εμείς οι Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος ΠΟΤΕ δεν υιοθετήσαμε κάτι πέρα από σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους.

          Η ευκολόπεπτη αναφορά στην Διοίκηση του Ηλία Καφφέ, είναι ιδιαίτερα ατυχής επιλογή και προσβάλλει το νοσηρό μυαλό που την ανέσυρε από το παρελθόν. Εκεί λοιπόν που άλλοι διέτασσαν, οι Διαιτητές συλλειτουργούσαν και μέσα από παραγωγικά ώριμες διαδικασίες λειτούργησαν για την αντικατάσταση της Διοίκησης όταν κρίθηκε από το σώμα ότι οι επιλογές της δεν εξυπηρετούσαν τα ευρύτερα δικαιώματα των διαιτητών.

           Οι συνάδελφοι Ηλίας Καφφές, Παναγιώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Ιωάννου, Μιχάλης Μαχαιριανάκης, Χρήστος Ασλανίδης, Λευτέρης Ντίνος, δεν αποτέλεσαν ξένο σώμα για την ΟΔΚΕ ούτε για τους συνδέσμους τους. Παραμένουν μέλη των Συνδέσμων τους και τμήμα της ιστορίας της ΟΔΚΕ. Η αντίθεση δεν κατέλυσε φιλίες και σχέσεις που γαλουχήθηκαν στο παρελθόν και μέσα από κοινούς αγώνες. Εμείς ξέρουμε να αξιολογούμε τις πορείες, τις διαδρομές και την ιστορία καθενός και δεν ξεχνούμε κανέναν. Προς στενοχώρια τινών, είμαστε μια οικογένεια με αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις αλλά όχι λυκοφιλίες.

         Για τον νοσούντα (όχι απλά νοσηρό) νου που υποκρύπτεται πίσω από την κατάπτυστη επιστολή μια μικρή πρόβλεψη…

         Με τέτοιες πάσες …… μεγάλο είναι το παρόν της ΟΔΚΕ και έρχονται και τα καλύτερα. Ειλικρινά ευχαριστούμε για την δυνατότητα να θυμίσουμε ότι είμαστε εδώ, ΕΜΦΑΝΕΙΣ, συνεπείς, σταθεροί, σοβαροί και έντιμοι.