Ότι και να γίνει … οι διαιτητές πάντα ένοχοι (26.2.2013)

ODKELOGO

Με αφορμή την «άδικη» όπως λέγεται και γράφεται σε πολλά ΜΜΕ τιμωρία  του αθλητή Γιάννη Καλαμπόκη του ΑΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ  με 7000 ευρώ απ΄ τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ , έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το εύκολο θύμα για κάποιους και μόνιμος σάκος του μποξ είναι οι διαιτητές. Αυτοί κατηγορούνται είτε διότι δεν ανέφεραν κάτι που όμως δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους είτε διότι ανέφεραν αυτό που είδαν και άκουσαν, φέροντας εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο τους να απονείμουν δικαιοσύνη σε κλάσματα δευτερολέπτου.     

Όπως και να χει δηλαδή οι ένοχοι γνωστοί. Όλοι ασχολούνται με το ύψος της χρηματικής ποινής το οποίο απορρέει απ΄ το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και κανείς δεν ασχολείται με το ίδιο το παράπτωμα του παίχτη σε βάρος των διαιτητών. Με απλά λόγια δηλαδή, ενώ ο ίδιος ο αθλητής προς τιμή του αναγνώρισε το λάθος του και ενώ εμείς αναγνωρίζουμε  την ιδιαίτερη προσπάθεια για καλή συμπεριφορά των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών παρά την ένταση που βρίσκονται στον αγώνα,  οι «δικαστές» της πένας έχουν άλλη έτοιμη ετυμηγορία. Κακώς λένε τον ανέφεραν οι διαιτητές ενώ σε άλλον αγώνα με άλλους αθλητές και παράγοντες δεν το έκαναν ή  ο κ. Διαιτητής τώρα χαίρεται με την τιμωρία ή είναι υπερήφανος για μια τέτοια ποινή σ’ έναν παίκτη κλπ Μονά ζυγά δικά τους και ο διαιτητής μόνιμα στη γωνία κατηγορούμενος.
Όχι κύριοι, δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι διαιτητές. 

Μέσα στο σημερινό κλίμα αρνητικής ενέργειας που υπάρχει γύρω μας λόγω της οικονομικής, ηθικής και κοινωνικής κρίσης πρέπει να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτά τα μικρά και ασήμαντα που μας χωρίζουν  και να δυναμώσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για αυτό που μας ενώνει. Και αυτό που μας ενώνει δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο  η αγάπη για το άθλημα που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε.

 

         Χορηγοί         

 

 

 

 

 


 

               Βίντεο               

 

 Επιθετικό σφάλμα

 Νο-Call

Επιθετικό σφάλμα

Τριπλό σφύριγμα.Λάθος του Trail

 Περισσότερα..........

Κύλιση στην Αρχή