Προστάζ διαιτητών και όριο ηλικίας (4.6.2010)

Σχετικά με διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για την συμμετοχή στο Προσταζ 2010 υποψηφίων διαιτητών οι οποίοι δεν πληρούσαν το τυπικό προσόν του ορίου ηλικίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω :
΄Οπως πολύ καλά γνωρίζετε και έχουν γίνει συζητήσεις στο παρελθόν, οι περιφερειακοί Σύνδεσμοι στην νησιωτική και ακριτική Ελλάδα προκειμένου να ανταποκρίνονται στα διαιτητικά τους καθήκοντα βοηθώντας τις Τοπικές Ενώσεις στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τους, πρέπει να έχουν και το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό. Για να γίνει αυτό πρέπει να τους δίνουμε και κίνητρα ώστε να πλαισιώνονται συνεχώς από νέους διαιτητές .Ένα από αυτά τα κίνητρα είναι να αξιολογούνται και διαιτητές τους στις Εθνικές κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι σε κάθε νησί της χώρας μας που γίνονται αγώνες καλαθοσφαίρισης πρέπει να υπάρχει ένας τουλάχιστον διαιτητής εθνικών κατηγοριών, ο οποίος θα βοηθήσει στη συνέχεια τη διαιτησία στο τόπο του.
Οι μετακινήσεις των διαιτητών αυτών είναι πάρα πολύ δύσκολες και πολλές φορές μέσα σε αντίξοες συνθήκες , διότι οι Τοπικές Ενώσεις της ΕΟΚ και αντίστοιχα οι Σύνδεσμοι Διαιτητών καλύπτουν μεγάλες περιφέρειες (Θράκη) ή περιφέρειες με πολύ δύσκολες μετακινήσεις (νησιά).
Η ένωση σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνει τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Εβρου και την Θάσο και είναι άμεσα αντιληπτό σε όλους πόσο μακρινές είναι οι μετακινήσεις των διαιτητών.
Στα νησιά μας τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια. Στην τοπική επιτροπή Δωδεκανήσου για παράδειγμα, ένας διαιτητής από την Κώ μετακινείται στην Κάλυμνο με καίκι 5 μέτρων και με ανέμους 6 μποφώρ. Στη συνέχεια με ταξί απ’ το λιμάνι πάει στις Μυρτιές και από εκεί με άλλο καίκι στον Ξηρόκαμπο Λέρου και από εκεί με ταξί στο γήπεδο για τον αγώνα και πάλι επιστροφή. ‘Εχουμε την άποψη ότι το άθλημα χρωστάει σε αυτούς τους ανθρώπους και αυτοί χρειάζονται την προσοχή και τον σεβασμό μας όταν αναφερόμαστε σε ‘κείνους.
Βεβαίως και επιθυμούμε ο χώρος μας να εμπλουτίζεται από νέους σε ηλικία , αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό και ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές.
Οι διαιτητές των Συνδέσμων αυτών δεν έχουν τους ίδιους αγώνες και την ίδια εμπειρία άμεσα , όπως έχουν οι διαιτητές των μεγάλων Συνδέσμων της χώρας μας με τους πολλούς αγώνες και για αυτό χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να προσέλθουν στο προσταζ για αξιολόγηση στις Εθνικές κατηγορίες και να συναγωνισθούν με τους συναδέλφους τους των μεγάλων Συνδέσμων.
Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ παρά τον καθορισμό των τυπικών προσόντων των υποψηφίων έχει λάβει απόφαση σε αυτές τις περιπτώσεις να δέχεται κατ’ εξαίρεση και διαιτητές πέρα του προκαθορισμένου ορίου ηλικίας.
Πιστεύουμε ότι δίνοντας την δυνατότητα σε ορισμένους διαιτητές των Συνδέσμων αυτών να αξιολογηθούν στις Εθνικές κατηγορίες δίνουμε και το κίνητρο σε νέους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και θέλουν να ασχοληθούν με την διαιτησία να προσέλθουν στο χώρο μας και να βοηθήσουν απρόσκοπτα τη διεξαγωγή και τέλεση των τοπικών πρωταθλημάτων, ευελπιστώντας ότι και αυτοί μία μέρα θα έχουν την δυνατότητα μέσα από τις προβλεπόμενες εξετάσεις να αξιολογηθούν στις Εθνικές κατηγορίες.

 

         Χορηγοί         

 

 

 

 

 


 

               Βίντεο               

 

 Επιθετικό σφάλμα

 Νο-Call

Επιθετικό σφάλμα

Τριπλό σφύριγμα.Λάθος του Trail

 Περισσότερα..........

Κύλιση στην Αρχή